10 tipp, mit csomagoljon méhviaszos kendőkbe + 1 extra tipp

10 tipp, mit csomagoljon méhviaszos kendőkbe + 1 extra tipp


1. Kenyér és más péksütemények

A péksüteményeknek szabadon kell levegőzniük. Ha műanyag zacskóban tárolja őket, másnap gumiszerűvé válnak és hajlamosabbak a penészedésre. Ha egy kenyértartóban vagy vászontasakban tárolja őket, akkor a vágott felületük gyorsan kiszáradnak. Csomagolja be a süteményeket méhviaszos kendőkbe vagy méhviaszos tasakokba, és így akár 5 napig frissek maradnak. A kenyérhez az ideális méret az XL méhviaszos kendők vagy az XL méhviaszos tasakok. A péksüteményeket hűvös helyen tárolja, távol a közvetlen napfénytől.

2. Sajt

Sajtot csomagolhatod a méhviaszos kendőbe. Mivel sok sajt folyamatosan érik, szabadon kell szellőznie. A méhviaszos kendő lehetővé teszi a sajt számára a szellőzést, és több napig frissen tartja. Nem fog kiszáradt felületet találni a sajt kibontása után. Sajtokhoz M méretű kendőket vagy S méretű kendőket ajánlok.

3. Diófélék

 

Elege van abból, hogy a diófélék a levegő hatására puhák lesznek? Mi is ugyanígy érzünk, ezért kis méhviaszos tasakokat is készítünk, hogy bennük tároljuk és lezárjuk a dióféléket.

4. Fűszernövények

Megállapítottuk, hogy a kapor, petrezselyem, zeller szár és más fűszernövények tárolásara is nagyszerű eszközök. A fűszernövények megőrzik színüket és több napig frissek maradnak.

5. Avokádó

Az avokádó frissen a legjobb. Amint felvágod, elkezd barnulni, ami nem túl vonzó látvány. Csomagolja be az avokádó fel nem használt felét méhviaszos kendőbe, és tegye a hűtőszekrénybe. Másnap ugyanolyan friss lesz, mint amikor felvágta. Általában kis S méretű méhviaszos kendőket használunk avokádóhoz.

6. Bármilyen zöldség (igen, még a hagyma is)

Bármilyen zöldséget becsomagolhat méhviaszos kendőinkbe, legyen az egész vagy szeletelt. Brokkoli, karfiol, répa, kelkáposzta vagy bármilyen más zöldség, ami csak eszébe jut. A kendők enyhe harmatképződést hoznak létre a zöldségeken, megakadályozva, hogy meglágyuljanak vagy elfonnyadjanak. A zöldségek hetekig frissek maradhatnak, ha méhviaszos kendőkbe vagy tasakokba becsomagolva tárolja őket a hűtőszekrényben.

7. Ebéd

Kirándulni indul vagy munkába viszi az ebédet? Csomagolja funkcionálisan és elegánsan méhviaszos kendőbe vagy tasakba. Nincs több ragadós műanyag fólia. Miután elfogyasztotta az ebédet, rázza ki a kendőből a morzsákat, hajtogassa össze, majd mossa meg otthon. Másnap újra használhatja az ebédedhez. A közepes méretű kendők vagy tasakok tökéletesek szendvicsekhez.

8. Szeletelt gyümölcs

Tegye a szeletelt gyümölcsöt egy tálba, és fedje le méhviaszos kendővel, vagy csomagolja közvetlenül méhviaszos kendőbe. A gyümölcs ropogós marad és megőrzi színét. Egy nagy XL kendővel akár egy felszeletelt dinnyét vagy tököt is befedhet.

9. Tepsik vagy edények lefedése

Biztosan találkozott már olyan helyzettel, amikor sütött egy tortát, és a teljes tepsit szerette volna betenni a hűtőszekrénybe, de nem volt semmi, amivel letakarhatta volna. A lefedéshez javasoljuk az XL méretű kendőt. Az ebéd megmaradt részét egy kisebb ételtároló dobozban pedig egy M méretű kendő tökéletesen lefedni.

Ez csak néhány példa arra, hogyan lehet a méhviaszos kendőket felhasználni az élelmiszer tárolására. Kreatívan felhasználhatja őket a mindennapi életben, hogy csökkentse a műanyag hulladékot, és frissen tartsa az élelmiszereket.

A képek forrása: Bajabee

Add meg a SZULINAP20 kódot és takaríts meg 20%-ot a teljes rendelés árából.