Házi készítésű csokis keksz - ellenállhatatlan kombináció, amely még egy rossz napot is jóra fordíthat. És azt tudtátok, hogy van rá mód, hogy a kekszek tovább maradjanak frissen? Olvassatok tovább.
Kb. 15 darabra szükség lesz:
170 g vajra
140 g nádcukorra
1 egész tojásra
1 tojássárgájára
170 g finomlisztre
80 g zabpehelyre
100 g étcsokoládéra
½ teáskanál sóra
½ teáskanál szódabikarbónára
Elkészítés:
Hagyjuk, hogy a vaj egy serpenyőben megolvadjon és megbarnuljon. Öntsük egy tálba, hagyjuk kissé kihűlni, adjuk hozzá a cukrot és keverjük össze.
Adjuk hozzá a tojást és a tojássárgáját a keverékhez, és keverjük össze.
Ezután adjuk hozzá a többi hozzávalót, kivéve a csokoládét.
A csokoládét apró darabokra vágjuk, és óvatosan a tésztába keverjük.
A tésztából formázzunk kekszeket, és tegyük sütőpapírral borított tepsire, egymástól elég távol.
180 °C-ra előmelegített sütőben 11 percig sütjük, amíg aranybarnára sül.
Kivesszük a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Hogyan tartsuk tovább frissen a kekszet?
A házi készítésű kekszek gyakran gyorsan megromlanak vagy elveszítik ropogósságukat, ha nem megfelelően tárolják őket. Itt jönnek a képbe méhviaszos tasakjaink, amelyek ideálisak e finomságok tárolására.
- Hagyjuk a kekszeket teljesen kihűlni, mielőtt a tasakba tesszük őket. Ez megakadályozza a páralecsapódást, és megőrzi ropogós állagukat.
- Tegyük a kekszeket egy méhviaszos tasakba. A viasz rugalmasságának köszönhetően a tasakot úgy állíthatjuk be, hogy szorosan illeszkedjen a kekszek köré, így minimálisra csökkentve a levegő bejutását és hosszabb ideig frissen tartva azokat.
- Hűvös, száraz helyen tároljuk.
A BajaBee® méhviaszos tasakok használatával nem csak a kekszek maradnak hosszabb ideig frissebbek, de az egyszer használatos műanyag csomagolásból származó hulladék csökkentéséhez is hozzájárultok. Ez egy egyszerű, de hatékony lépés a természettel összhangban lévő életmód felé