Hogyan gondoskodjunk a méhviaszos kendőkről és tasakokról?

Hogyan gondoskodjunk a méhviaszos kendőkről és tasakokról?


A BajaBee méhviaszos kendői és tasakjai méhviaszból, természetes gyantából, repceolaj és 100% pamut szövetből készülnek. Mindent összeolvasztunk, összekeverünk és belevisszünk a szövetbe. Ez a folyamat csak körülbelül 70°C feletti hőmérsékleten történik. A méhviasz 65°C hőmérsékleten kezd el olvadni, a gyanta pedig 80°C-nál teljesen folyékonnyá válik.
Ezért a méhviaszos kendőket és tasakokat nem szabad mosogatógépben mosni, mivel az anyag feloldódhat. A kendőket és tasakokat csak hideg vízzel szabad mosni.

Öko szappant is használhat, de néha csak le kell rázni a morzsákat. Nem kell kifordítani a méhviaszos tasakot. Egyszerűen töltse meg vízzel, hagyja kiázni a morzsákat egy ideig, öblítse ki, és törölje le egy szivaccsal.
Hagyja megszáradni a nedves méhviaszos kendőket, és máris újra használhatja őket.
Védje a méhviaszos kendőket és tasakokat a közvetlen napfénytől, és kerülje a hőforrások közelében való tárolást.

Mi állandóan használjuk a méhviaszos kendőket. Leggyakrabban péksütemények csomagolására, de használjuk sajt és zöldség csomagolására, és végül, de nem utolsósorban, harapnivalók csomagolására, amikor kirándulásra megyünk.
Ha azt szeretnénk, hogy a méhviaszos kendők minél tovább tartósak legyenek, gondoskodjunk róluk. Már egy éve ugyanazokat a méhviaszos kendőket használjuk, de beismerem, hogy itt az ideje, hogy kissé renováljuk őket, vagy komposztáljuk őket, vagy akár gyújtósként használjuk őket, például grillezéshez. Nagyon jól égnek :)

Add meg a SZULINAP20 kódot és takaríts meg 20%-ot a teljes rendelés árából.